Megőrizzük a frissességet

2015 óta a hűtőrendszer jelentős korszerűsítésen esett át és megújult a gyorsfagyasztó kapacitás is. Négy tárolóteremben összesen 5000 rakat mennyiségű árut tudunk egyidejűleg tárolni -18°C alatti hőmérsékleten. Rendelkezünk gyümölcs és zöldség tárolásra vonatkozó engedélyekkel.

Saját logisztikai kapacitásunk elsősorban nagy tömegű, fagyasztott termék tárolást teszi lehetővé, de a telephely alkalmas disztribúció kiszolgálására is. Komissiózásra alkalmas, hűtött rámpával rendelkezünk, 10 db dokkoló kapuval és megfelelő adminisztrációs helységekkel.

A fagyasztás előnyei

A fagyasztás a legkíméletesebb és legegészségesebb tartósítási módszer. A gyümölcs vitamin- és rosttartalma, valamint állaga közel változatlan marad. A gyorsfagyasztott gyümölcs nem tartalmaz semmiféle tartósítószert, vagy adalékanyagot.
A gyorsfagyasztás során a tartósítószer és hőkezelés mentes, gondosan megtisztított gyümölcsöt néhány perc alatt lehűtjük -20°C fokra. A gyümölcs természetes víztartalma néhány mikronnyi jégkristályok formájában fagy meg, így a sejtfal kevésbé roncsolódik. Gyorsfagyasztás után, a kiengedett termék megőrzi a gyümölcs eredeti ízét, állagát, színét és vitamin tartalmát.

Gyümölcsfeldolgozás

Élelmiszer feldolgozó üzemünk teljesen új, 3t/h kapacitású folyamatos fagyasztó alagúttal (kétszalagos, fludizációs rendszerű) valamint meggy és szilva feldolgozásra alkalmas technológiai berendezésekkel felszerelt. A technológia része a szín szerinti osztályozó is.

Bértárolás, bérfagyasztás

Meggy szezonon kívüli időszakban jelentős bérfagyasztási kapacitással rendelkezünk.

Kb. 500 rakat árut tudunk hűtött térben tárolni (+2…+5°C) és a telephelyen lehetőség van szárazáru raktározásra is (nem temperált) 1000 m2 -en, 8m belmagasságú raktárban.

Kérjük jelezze megadott elérhetőségeinken, amennyiben bértárolási, illetve bérfagyasztási igénye van.